Zdrowy talerz kibica cz. I chipsy z batatów

Z okazji dzisiejszego awansu do  ćwierćfinału mam dla Was propozycję zdrowych przekąsek do meczu. Chipsy nie muszą być wcale takie niezdrowe! 🙂

Dwa duże bataty należy dokładnie umyć i pokroić na cienkie plasterki. Następnie na papierze do pieczenia położyć je koło siebie, polać odrobiną oliwy oraz posypać ziołami prowansalskimi, cząbrem i solą.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 180 stopni (termoobieg) około 20-25 minut. Słodki smak genialnie komponuje się z kwaśnym jogurtem naturalnym oraz zimnym napojem. Smacznego:)

Całość porcji ma 400 kcal i w tym aż 92 g węglowodanów, więc jeśli masz trening po meczu, ta przekąska jest właśnie dla Ciebie.

13515375_1220365857982851_264695681_n

Reklamy